This is a free Purot.net wiki
  • View:

Kuva, video ja ääni

Video ja äänitiedostot

Videon kuvaaminen onnistuu monilla välineillä: peruspokkarit, videokamerat, puhelimet, iPad... valmiiden videoiden käyttämiseen esim. YouTube on erinomainen - silloin tuotokset ovat kaikilla päätelaitteilla katsottavissa. Omat videot voi upottaa vaikka Moodle-kurssiin, omaan blogiin... paikkoihin, jotka mahdollistavat monimediaisen tuotoksen.

Opetusmateriaalien monimediaistamisen välineitä on paljon, monet ilmaisohjelmia. Materiaaleihin voi myös lisätä netistä kuvia ja musiikkia (kts. Vapaasti käytettäviä kuvia ja Vapaasti käytettävää musiikki), muutamia ideoita vapaasti käytettävien aineistojen löytämiseen.

Mm. iPadeilla videoiminen on helppoa ja mikäli käytössä in iMovie-ohjema (maksullinen), onnistuu videoiden editoiminen samalla laitteella.

Äänitiedostoja olen itse nauhoitellut Audacity-nimisellä ilmaisohjelmalla. Sillä äänen editoiminen on kohtuullisen helppoa. Tuotoksia sitten olen yhdistänyt mm. Moodle-kursseille johdannoiksi tai HotPotatoes-tehtäviin (useimmiten suomen kielen opetukseen).

Näytön nauhoitaminen, pc:llä

  • Notebook11 tallennin (SmartBoard) - helppo ja kelvollinen laatu lopputuloksena, .wmv-tallennus
  • Screencast-o-matic, web-palvelu - näppärä! Useita tallennusmuotoja. Ei tarvita tunnuksia, toimii aina kun pääset nettiin. Voi myös asentaa omalle koneelle, vaan ei tarpeen.

Discuss & brainstorm

@mention    Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username