This is a free Purot.net wiki
  • View:

Twitter

Twitter

Opetus, oppiminen, kehittyminen - "yksilötaso"

Twitter on ns. mikrobloggaamista, viestien pituus on 140 merkkiä (tiivistä todellakin). Lähetetyt viestit eli tviitit ovat oletusarvoltaan julkisia, ja siinä koko homman hienous: voit seurata ketä tahansa... esim. arvostan henkilön Harto Pönkä osaamista, siispä seuraan Twitterissä hänen tviittejään. Teknisesti siis: @hponka seurattavien listalle ja näen tililläni hänen tviittinsä, jotka saattavat sisältää mm. nettilinkin asian tarkempaan käsittelyyn.

Opettajien ja opiskelijoidenkin kannattaa hakea oman alan seurattavia asioita. Ja kun jotain mielenkiintoista löytyy, laita se jakoon muillekin eli retviittaa... ja ihanne tietenkin olisi se, että sinuakin Twitterissä seurattaisiin. Itse olin aktiivinen Twitterissä mm. presidentivaalien tulosillan aikana - seurasin vaaleihin liittyvää keskustelua.Teknisesti käytin  #vaalit2012 (muistaakseni noin) - siis # sanan alussa viittaa keskusteltavaan aiheeseen. Mm. monia TV-sarjoja seuraavat henkilöt tviittailevat ajankohtaisia kommenttejaan sarjoista #-toiminnolla.

Twitterin "pikaohje" Kansalaisyhteiskunta.fi-sivuilla. Googlaile lisää ohjeita ja kannattaahan niihin Twitterin omiin ohjeisiinkin tutustua :)

Yrityskäyttö eli Twitter yrityksen asiakkuuksien hoitamisessa
(Hermannin tekstisä mukailtu - näin Esedussa, kuten muissakin oppilaitoksissa voisi toimia..)

”Twitter soveltuu parhaiten nykyisten asiakkaiden parempaan huomioimiseen ja asiakassuhteiden syventämiseen, ei niinkään uusien asiakkaiden hankkimiseen."

Oppilaitos voisi hankkia seuraajia esim. muista oppilaitoksista pienellä infokampanjalla ja seuraamalla niitä itse. Hermanni teki pikaisen haun ja löysi kiinnostavia seurattavia mm. @universityaalto @otavanopisto @TurunAKK @ao_jyvaskyla @LiviaCollege @opetustv ja @okmfi

"Twitterin haasteena on asian tiivistäminen todella lyhyeen muotoon. Käytettävissä oleva 140 merkin tila ei anna sijaa jaarittelulle, joten kaikki ylimääräinen on todellakin karsittava pois. Jos ei olennaisen sanoman tiivistäminen 140 merkkiin ole vielä tarpeeksi haastavaa, pitäisi viestin olla myös mahdollisimman iskevä, mielenkiintoinen ja huomiota herättävä."

Esim https://twitter.com/ao_jyvaskyla kannattaa katsoa esimerkkinä tiivistetystä viestinnästä.

Facebookkiin verrattuna parempaa on nopeus ja keskustelun helppous. FB:ssa joudut esim. tykkäämään Esedun sivuista, mutta oikein valitulla hashtagilla tieto menee kaikille asiasta kiinnostuneille vaikka eivät Esedun Twitteriä vielä seuraisikaan. Toki kunnollisen Twitter-tilin ylläpitäjä sitten myös vastaa viesteihin ja osallistuu keskusteluun. Sitähän se sosiaalinen tarkoittaa…

 

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username